Под 0,2% са положителните антигенни тестове на учителите в Пловдив

Под 0,2% са положителните антигенни тестове на персонала в общинските училища в Пловдив. Това показват данните при изследвани 78% от педагогическия и 33 на сто от непедагогическия персонал, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ в общината. Далите положителни тестове са от различни пловдивски училища и са поставени под карантина. 

„Резултатите за нас са много обнадеждаващи, защото от всичките тествани 2221 учители, само при четирима тестът е бил положителен, което означава, че преподавателите са здрави и може да започне нормален учебен процес след 4 февруари“, коментира Донка Щилянова, началник отдел „Образование“ в Община Пловдив.

Пловдив е първият град в страната, в който започна изследване на учителите за COVID-19 с бързи антигенни тестове. Тази седмица те продължават основно сред непедагогическия персонал.

Организацията във всички 52 училища е направена от Община Пловдив и районните администрации със съдействието и методическата помощ на РЗИ-Пловдив.

Припомняме, че с цел надеждност на резултатите предварително беше извършено обучение от РЗИ-Пловдив на всички медицински специалисти, работещи в здравните кабинети в училищата.

За автора

Вашият коментар