Забавление и награди за децата в Историческия музей

Инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“, посветена най-вече на малчуганите, но също и на техните родители, баби и дядовци, продължава този уикенд. Семействата са поканени да посетят пловдивския Исторически музей, който ще представи експозициите „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” 1 и „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” 1 в Старинен Пловдив.

Малчуганите до 7 години ще ги посещават безплатно, самостоятелно идващите ученици се таксуват с билет от 1.00 лев, входът за бабите, дядовците и техните внучета се таксува с един семеен билет от 3.00 лева, а родители с деца ще могат да разгледат експозициите с един семеен билет от 5.00 лева.

Всяко дете ще получи книжка за оцветяване „Българско опълчение”, футляр/хармоника „Първо българско изложение” и по един брой снимка „Спомен от Пловдив” на сграда, която е била емблематична за града в миналото. Всяко семейство ще получи работна тетрадка, специално разработена за самостоятелно разглеждане на конкретния обект, а в експозиция „Българско Възраждане” децата имат възможност да поискат и комплект карти с изображения на експонати, които трябва да бъдат намерени сред останалите културни ценности. В двете сгради са обособени кътове, където малчуганите ще имат възможност да се захванат с оцветяването на своите книжки подарък.

Община Пловдив е отпечатала специална картичка за „Месец на децата в музеите на Пловдив“, която желаещите могат да получат във всяка от културните институции, включени в инициативата. Във всеки обект се поставя по един печат в картичката, а за децата, които са събрали всичките печати ще има още изненади и безплатни билети за детски спектакъл на Опера Пловдив или представление на Кукления театър.

Вашият коментар