Забраниха на децата пясъчници, те ги превръщат в зеленина

Още един пясъчник в Пловдив се превърна в зелена градинка. След заповедта на РЗИ, която забрани присъствието на пясъчници в детските градини, ръководството измисли решение да превръща тези кътчета в оазиси. Според служители на Регионалната здравна инспекция пясъчниците обездвижват децата, а градинките ги правят по-грижовни и не ги застояват на едно място.


Затова и днес I-A група на Детска градина „Весела“ съвместно с родители засадиха различни билки – магданоз, джоджен, мента, мащерка, риган, босилек, чубрица, копър, както и цветя.

Изкуствените дървени цветя, които украсяват билковия кът, са оцветени в свежи тонове-жълто, оранжево и червено. Те допринасят за колорита и слънчевия облик на двора на детското заведение. Около т.нар. „цветарница“ са увити декоративни тикви и други растения.

„В изпълнение на заповедта на РЗИ за премахване на пясъчниците, решихме да го превърнем в своеобразен оазис, където децата да полагат грижи и да отглеждат билки и цветя“, каза директорът на ДГ „Весела“ Наталия Коева.

Ще има ли пясъчници в града след Ковид?

Вашият коментар