Бойко Борисов: ГЕРБ ще гласува против правителството

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши, че коалицията ГЕРБ-СДС трябва да стои максимално отдалечена от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа. Възлагаме на нашите депутати да си влязат в залата и да си гласуват против правителство. Защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност, би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да е било друго. Ние не искаме това. Не сме от тях. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. Той подчерта, че от „Има такъв народ“ (ИТН) не е получено писмо, с което да поканят ГЕРБ на преговори. „Макар и неграмотно написано, щеше да е някакъв знак”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че актуалната ситуация може да се определи само с една дума – пълен хаос! „Имаше една приказка за царството на лудите, където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервюта на Станислав Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година прави. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна“, подчерта Борисов.

По думите му, изборът е между две лоши неща, но за едното поне хората са гласували и ГЕРБ се съобразява с избора на тези, които си харесват Слави, „Демократична България“, ДПС и т.н. „Така че да си намерят формула, да си направят правителство и да не ни забъркват в техните каши, които една година сътворяваха”, призова председателят на ГЕРБ.

 „Ние в момента сме опозиция. Нищо не зависи от нас, всички искат да ни изчагъркат. Всички казват „ние можем без тях”. Заповядайте! Защо някой ме пита какво зависи от нашето подкрепяне? Да не би някога БСП да са подкрепяли наш бюджет досега? Никога”, продължи Бойко Борисов. Той подчерта, че провеждането на нови избори ще бъде безотговорно. „Отиването на избори отново е безотговорно. Демокрацията е голяма отговорност. Тя може да се упражнява от свободни хора, които мислят. В Европейския съюз са преценили, че машинният вот може да се манипулира, затова го няма никъде. Постигнаха рекордо ниска избирателна активност. Наложиха страх такъв какъвто не е имало от комунистите. Кръстникът на всичко това е Румен Радев“, заяви лидерът на ГЕРБ.

За автора

Вашият коментар