Започна Държавният отборен шампионат по гребане за 2020 година

На гребния канал в Пловдив днес следобед започна държавният отборен шампионат по гребане за 2020 година. Сутрешните притеснения от дъжда и вятъра по трасето бързо изчезнаха и надпреварата започна при идеалните за гребния спорт условия.

В първите два състезателни дни по коридорите ще се конкурират отбори от гребци в старшата възраст – юноши и девойки до 18 години.

През следващите два дни ще се надпреварват гребците от младшата възраст – от 12 до 16 години, а в почивните дни ще мерят сили мъжете и жените. В тази група няма възрастово ограничение, така че в лодките често се включват и много опитни гребци.

Участие в държавния отборен шампионат са заявили 7 отбора от София (Левски, ЦСКА, Академик, Електрон, Оливет, Армеец  и Панчарeво), 5 – от Пловдив (Хеброс, Академик, гребен клуб Черпоков, гребен клуб Пловдив и Тракия), както и отбори от Варна, Бургас, Русе, Созопол и Никопол. Младите гребци имат право да участват в 3 гребни дисциплини.

За конкуренцията между тях говори фактът, че ще има състезания във всички видове и стилове лодки – от единичните (скиф) до осморките, както и в двете категории – лека и стандартна. Най-много са състезателите  от пловдивските клубове, които участват във всички дисциплини.

За автора

Вашият коментар