Започна реконструкцията на булевард „Христо Ботев“

Първа копка по проекта за подмяна на водопровода и реконструкцията на бул. „Хр. Ботев“, бул. „Коматевско шосе“ и бул. „Копривщица“ – изток и запад, заедно с полагането на нова асфалтова настилка, бе направена днес в Пловдив. Стойността на проекта е над 7 милиона и 450 хиляди лева, като същият е финансиран от „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.

„Предварително се извиняваме на жителите на „Западен“ и „Южен“, които ще имат известни затруднения с придвижването, но това е за добро и до няколко месеца ще имат нови водопроводи и модерни булеварди. Изпълнителят ще ограничи максимално затрудненията и затова ще работи на четири етапа, за да не затваряме булевардите. Проучваме и възможността да бъде изградено кръгово кръстовище между Коматевско шосе и бул. „Никола Вапцаров“ за допълнително облекчаване на трафика, но там специалистите ще кажат“, заяви при първата копка кметът Здравко Димитров.

Първият етап от проекта, който стартира днес, обхваща бул. „Христо Ботев“ в отсечката от ул „Кавала“ до „Любен Каравелов“, във втория ще се работи по трасето между бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Никола Вапцаров“. В третата част е предвидена подмяната на водопроводи по бул „Копривщица-запад“ от Пещерско шосе до Коматевско шосе, както и по източната част на булеварда. Там ще има и замяна на съществуващата паважна настилка с асфалтова.
В последния етап от ремонтните дейности ще се работи на бул. „Христо Ботев“ в отсечката от „Любен Каравелов“ до Коматевско шосе.

Общата площ на нова асфалтова настилка е близо 50 хиляди квадратни метра, а водопроводите ще са чугунени с диаметър Ф 600. Срокът за изпълнение на обекта е 120 календарни дни.

Вашият коментар