Започна строителство на нова детска градина в „Тракия“

Нова детска градина с осем групи за двеста деца започва да строи община Пловдив в район „Тракия“. Детското заведение ще се намира в кв. 59 по плана на жилищния район. Обектът е първият започнат от 7-те спечелени от община Пловдив през 2021-а, които трябва да се реализират със средства от образователната програма на Министерство на образованието и науката.

По думите на заместник-кмета Пламен Райчев следващият обект ще е детска градина в район „Южен“. „Забавихме се малко, защото завишените цени на материалите не позволяват на строителите да изпълняват договорите си. Ние сме предвидили допълнителни средства, но и държавата трябва да се намеси“, обясни Райчев и допълни, че се очаква общата инвестиция да излезе около 4,5 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са средствата от МОН.

Кметът Здравко Димитров пожела на строителя безаварийна работа, а на жителите на района и родителите поводът за събиране на мястото да е тържественото откриване на градината след година. Кметът анонсира и предстояща частна инвестиция за строеж на детско заведение в района и благодари в аванс на сдружение „Бизнесът за Пловдив“, по чиято идея е инициативата.

„В почти всеки микрорайон имаме отделено пространство за образователни дейности – детска градина, ясла, училище“, припомни районният кмет Костадин Димитров и допълни, че в новостроящата се детско заведение всяка стая ще е с вентилация, а мястото е избрано, за да е удобно на родителите. Районът е и с добра инфраструктура.

Вашият коментар