Знаете ли какво гласуват в Пловдив общинските съветници?

Общинските съветници се събират на регулярно заседение утре от 9:00 часа, вторник, в Дом на културата Борис Христов. Ще бъдат обсъдени 24 точки от дневния ред, сред които предложението на зам.-кмета по културата Пламен Панов за разрешение Природонаучният музей да бъде партньор на Фондация „Информация и природозащита“ по проект „Лайф“ с цел опазване на местните видовете във флората, които са попаднали случайно под нападението на чужди видове и се получава риск от изчезване. Музеят ще изгради информационен център, където ще направи показно как изглеждат тези видове и ще обясни как да се справим с този сериозен проблем.

Също на внимамие ще бъде годишна програма за поддържане, ремонт и реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти в държавните и общински училища по предложение на зам.-кмета по образованието Стефан Стоянов. Програмата ще се финансира от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта в размер на 4 040 295 лева.

Кметът Здравко Димитров пък предлага закупуване на нова техника за зимно почистване в размер на 135 825 лева, а средствата са остатък от 2020 година. Също от кмета идва предложението за разширението на три траурни парка поради изчерпване на свободни гробни места, като финансовите параметри не са посочени.

От зам-кмета по спорта Георги Титюков идва предложението за създаването на нова социална услуга „Дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително тежки множествени увреждания“ в общинската сграда на ул. Димитър Цончев 11, считано от 1 януари 2022 година. В центъра ще се осигуряват услуги, като грижа, рехабилитация, терапия, консултиране, информиране и подкрепа.

Всички точки от дневния ред може да видите ТУК, а общинската сесия може да гледате през цялото време на живо от 9:00 часа ТУК


Коментари (1)

  1. Защо са в Културния дом ,като общинските съветници им направиха специално за тях зала и пространства в „Младежкия дом“ на „Авксентий Велешки „20 !?

    Отговор

Вашият коментар