Община и граждани безсилни пред ВиК Добрич

Проблемът с напоената улица в Добрич с вода и фекалии продължава. След като MediaCafe информира читателите си за ситуацията, която съществува повече от година, ВиК са отишли на място. Очевидец направи за нас снимки и коментира, че всъщност водоснабдяване и канализация не са направили нищо по въпроса. „Те нищо не са изпълнили“, пише ни Иво Деспов, който всеки ден минава покрай терена.

Писахме с подаден сигнал и към община Добрич за проблема, а те мигновено ни отговориха следното:

В Община град Добрич са получавани устни сигнали за проблема с канализацията в посока пътя за село Богдан. Извършвани са проверки, които са констатирали, че причината за създалата се ситуация е запушване на ревизионна шахта. Сигналите са предавани своевременно на ВиК – Добрич, които са предприемали необходимите действия за отпушване на ревизионната шахта и решаване на проблема. Вероятната причина за нейното запушване е изхвърляне на отпадъци, които нарушават проводимостта на канализацията.През вчерашния ден Община град Добрич отново сезира водното дружество за проблем с ревизионната шахта, което води до неприятни последици за живущите в района. Община Добрич има уверението на ВиК, че шахтата е почистена на 28.07.

ВиК-Добрич е Операторна в и к мрежата и се грижи за канализационната мрежа на територията на Община град Добрич. Дружеството е 100% държавно с принципал МРРБ.“


Снимка след пристигането на ВиК автомобила, промяна – няма

Пореден ден звъним на мобилния телефон в официалния сайт на ВиК Добрич, но никой не отговяря, за да може да попитаме и самите тях защо нищо не се прави по темата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Фекалии застрашават живота на добричлии, ВиК нехае

Вашият коментар