Светлина Стоянова със звезден рецитал в “Дни на музиката в Балабановата къща”

Новата голяма звезда на световната оперна сцена, мецосопраното Светлина Стоянова, пристига за рецитала си в Международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” буквално часове след спектакъла си в Миланската Скала! Младото мецосопрано се радва на световна кариера, която в последните две години се развива с шеметна скорост. Изключителната певица е ангажирана от едни от най-реномираните оперни театри в света: Ла Скала – Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Мюнхенската опера, Латвийската опера и много други.

Пловдивската публика ще има уникалната възможност за първи път да се наслади на майсторството на Светлина Стоянова на 25 юни от 18.30 ч. в Епископската базилика на Филипопол. На сцената мецосопраното ще бъде в творчески тандем с изключителната пианистка Боряна Ламбрева – мечтан партньор от оперните певци. Програмата включва арии и песни от  Г.Ф.Хендел, Х.Пърсел, В.А.Моцарт, Ж.Масне, Ш.Гуно, Б.Бритън, Ф.Пуленк, М. Де Фая, П.И.Чайковски, Г.Малер и др.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “Музикартисимо”, Министерство на културата. Фестивалът е носител на редица авторитетни отличия – наградите „Музикален проект на годината” в престижната класация „Музикант на годината“ на БНР, награда „ПЛОВДИВ“ за музика, Златен медал от Министерство на културата за принос в честванията на 100-годишнината от рождението на Борис Христов и др. МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е удостояван трикратно със знаменателния лейбъл „Европейски фестивал“ на Европейската фестивална асоциация. Присъден за забележителната професионална класа и въздействие на фестивала на национално и международно равнище, този сертификат за качество поставя „Дни на музиката в Балабановата къща” сред най-значимите съвременни музикални форуми в европейския свят.

За автора

Вашият коментар