Зашеметяващ концерт в Кичука превърна Пловдив в „СтоЛица на песента“

Десетки малки и големи зрители аплодираха талантите на пловдивската музикална школа „Арт Войс Център“ в парк „Райчо Кирков“ в район „Южен“. С двучасовия концерт на малките звезди започна дългоочакваният фестивал „Пловдив – СтоЛица на песента“, който събира някои от най-даровитите деца в страната. Фестивалът е финансиран от Община Пловдив вече за пета поредна година и е част от Културния Календар на Града.

На сцената се качиха тридесетина възпитаници на школата, които покориха публиката с майсторски изпълнения на популярни поп, рок и народни песни.

Тази вечер солистите на „Арт Войс Център“ ще изнесат концерт от 19 часа в парк „2019“ в район „Тракия“.

Фестивалът „Пловдив – СтоЛица на песента“ за пета поредна година ще даде възможност на децата от най-успешните музикални школи у нас да покорят сцените в града на тепетата заедно с фестивалния оркестър Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев от 20 до 24 юни 2023 г.

И тази година гостуващите състави са сред най-атрактивните, най-успешните и най-изявените у нас. Гости са: Арт център „Стриндженто“ от София с ръководители Светлана и Емил Струнджеви; Студио „ Септима“ град Балчик с ръководител. Марина Морозова; Детска Вокална Студия „До- Ре- Ми“ град Силистра с ръководител Бонка Скорчелиева; Максим Ялнъзов от град Варна с ръководител Мила Маврова; Виктория Асенова град София с ръководител Снежана Полихронова-Кърнолска.

Певците от Арт Войс Център заедно с Бенда са домакини на фестивала, който се провежда с подкрепата на Община Пловдив, и ще участват във всичките пет концерта.

Идеята на „Пловдив СтоЛица на песента“ е в града да пеят талантите на най-изявените вокални школи в България, да им бъде предоставена професионална сцена, на която да представят своя музикално-сценична програма заедно с фестивалния оркестър. Спомоществователи на музикалния форум са „Coolsped“, „Philicon 97“, „Аптеки 36,6“, „Радиком“ ЕООД,  „Технополис Пловдив“ и „Зелени Балкани“.

По време на фестивала Пловдив се превръща в столица на детската песен и приятелство, което е и главната му цел. Замисълът е всяка година на сцената да излизат деца от различни градове и школи.  Проектът е добре познат в цяла България и всяка година все повече вокални школи искат да бъдат поканени да участват.

 Ето и програмата на фестивала:

 21.06.2023 г. – Парк 2019, район „Тракия“

 Концерт на солисти и групи от Арт Войс Център гр. Пловдив

 22.06.2023 г. – Сцена „Ядрото“ – Капана

 Виктория Асенова от София с ръководител Емил Струнджеви;

Максим Ялнъзов от град Варна с ръководител Мила Маврова

Маргита Драганова и Марина Кирова от Студио „ Септима“ град Балчик с ръководител. Марина Морозова

Солисти и групи от Арт Войс Център

Комбо състав на Биг Бенд Пловдив диригент Николай Гешев

 23.06.2023 г. – Парк Рибница – район „Северен“

Вокална Студия Дъга – Тийн при Арт Център Кърнолски гр. София с ръководители Снежана Полихронова и Вокален педагог и продуцент Димитър Кърнолски – Додо.

Емили Джамбазова от Детска музикална студия „ ДО РЕ МИ” гр. Силистра с ръководител Бонка Скорчелиева;

Солисти и групи от Арт Войс Център

Комбо състав на Биг Бенд Пловдив диригент Николай Гешев

 24.06.2023 – Стълбите на Каменица – район „Централен“

Заключителен Концерт на 

Солисти от Арт център „Стриндженто“ гр. София с ръководители Светлана и Емил Струнджеви

Емили Джамбазова от Детска музикална студия „ ДО РЕ МИ” гр. Силистра с ръководител Бонка Скорчелиева;

Солисти и групи от Арт Войс Център

Комбо състав на Биг Бенд Пловдив диригент Николай Гешев

 Всички концерти са с начало 19.00 ч. 

За автора

Вашият коментар