Съседите готвят, ние ядем

Нова българска иновативна компания ‘Хоум Шефс’ създаде софтуерна платформа. Тя дава на своите потребители възможността да даряват, продават и/или купуват кулинарни ястия в района в който живеят. Този стартъп започна работа в Холандия. Платформата им предлага нов тип кулинарно преживяване за всички любители и професионални готвачи на територията на цялата територия на Нидерландия.

Хоум Шефс, дава възможност на кулинарните майстори да споделят страстта си към готвенето с останалата част от обществото. Също така тази българска иновативна компания предоставя възможност на феновете на домашно приготвената и здравословна храна да ѝ се наслаждават по-често без да полагат усилие за нейното приготвяне. С парите, които потребителите плащат, за да купуват или продават вкусни домашно приготвени ястия, те директно допринасят за благотворителни каузи в България и Холандия.Един от основните приоритети на компанията е да дарява храна на хора в нужда, да позволява на хората да изпълнят най-дълбоките си кулинарни мечти и желания в уюта на домовете си. Чрез изграждане на съзнателна общност от активно здрави и креативни хора, платформата предлага на своите потребители възможността да управляват собствен бизнес от вкъщи.

Не е нужно да се налага да плащат традиционните разходи за откриване на ресторант. Не е тайна, че скъпите заведения за хранене и движението за ‘бързо хранене’ значително са намалили навика и радостта от домашно приготвените ястия. Целта е да се възобнови традиционния модел на семейно хранене около домашната трапеза. Това е въплъщение на новия прочит на домашната храна. Чрез платформата ще се доведе до иновации на масата и ще позволи на хората да комбинират работа, свободно време и хранене.

За част от потребителите обаче още остава въпросът за контрола на храната.

Вашият коментар