„Тотална медитация“ на Анна Цоловска в галерия „Аросита“

Изложбата „Тотална медитация“ на Анна Цоловска ще бъде представена в софийската галерия „Аросита“ в четвъртък.

„Тази изложба е много лично преживяване. Тя е път и метод, техника и обекти, на преживяване и създаване на такива. Имах нужда да направя пробив, да надскоча мислите си, да изляза от ежедневието, дори когато то е свързано с правенето на изкуство и приятните неща, които много харесвам, като работа, разговори, разходки и др. Имах нужда от емоционална и духовна промяна,“ споделя авторката.

Вдъхновена от звуксъчетанието на думата „медитация“, която обикновено се свързва със съзерцанието и статичността, Анна Цоловска решава да преобрази тази статичност по начина по който я вижда. Така се появяват обектите от керамика и стъкло като обекти за съзерцание. Пръстта, глината, като лоно, като съд – веществен образ на сложни геометрични повърхнини и стъклото с хипнотизиращите си извивки и отблясъци като проекция на непознати пространства.

„Моят път тръгна от обемните форми, след това рисунките в пясък, които кръстих и чак след това, производни на тях, изцяло фантазните енергийни пространства, направени компютърно генерирани образи на представата ми за отвъд, за трансцеденталното, като резултат, последващ „Медитацията,“ допълва авторката.

Изложбата „Тотална медитация“ ще бъде открита на 4 март в галерия „Аросита“ от 18.00 часа и ще може да бъде разгледана до 14 март.

Вашият коментар