Вечер на добродетелите помага на над 2500 деца

На 25 октомври фондация „За Нашите Деца“ организира най-голямото си благотворително събитие за годината – Вечер на добродетелите 2021. То ще се проведе на живо в  Sofia Event Center, Paradise Center при спазване на всички противоепидемични мерки. Вече 12 години Вечер на добродетелите събира социално отговорни лидери в нашето общество -  представители на социално – отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, за които инвестирането в развитието на децата още от раждането е основа за постигането на развито и проспериращо общество в България.    

Каузата, която обединява всички партньори и гости на събитието, е грижата и развитието за най-нуждаещите се деца. Целта на фондацията е през следващата година чрез Комплексите си за ранно детско развитие в София и Пловдив да достигне и подкрепи поне 2500 деца в ранна възраст и техните семействаЧрез набраните по време на Вечер на добродетелите средства специалистите ще могат да окажат психологическа, социална, логопедична и рехабилитационна подкрепа и да отговорят адекватно и навременно на потребностите на децата и родителите, за да преодолеят трудностите, с които се сблъскват. Фондацията ще положи всички усилия да върне фокуса на общественото внимание върху децата, които са най-потърпевши от кризата, но и глобално забравени. Защото задачата на всяко дете е да бъде дете, а грижите за тях – те са за нас, възрастните.     

Освен финансова помощ, различни партньори и съмишляници помогнаха с предметни дарения. Съпругата на китайския посланик в България госпожа Ся дари за Детската къща 3 бебефона, 3 инхалатора и 10 мечета панди, а за благотворителния търг на Вечерта на добродетелите – специално изработена двулицева бродерия. При срещата Г-жа Иванка Шалапатова разказа за дейностите на Фондацията, историята на построяването на Детска къща, за началото, и децата на които помагаме. Тя поднесе в знак на благодарност детски рисунки, нарисувани от малчуганите в Детска къща.
Водещи на Вечер на добродетелите 2021 ще бъдат любимият български актьор Юлиян Вергов и неговата дъщеря Алина, а в програмата ще се включат Орлин Павлов, звездата от “България търси талант” Евгения Кринчева и вокална формация “Нуша. По традиция, Вечерта включва и благотворителен търг с ценни предмети на изкуството и преживявания с висока емоционална стойност, дарени от благодетели и съмишленици на каузата. 

Надникнете зад завесите на Вечер на добродетелите 2021 и научете повече за събитието тук: https://detebg.org/events/vecher-na-dobrodetelite-2021/

Вашият коментар