Езиковата ваканция в чужбина не е екскурзия зад граница

От правилния избор зависи дали инвестицията ще постигне целите си, споделя консултант номер едно за образование в чужбина Интеграл

Езиковата ваканция се наложи като масов продукт за организиране на лятото. Многобройните възможности, обаче, значително затрудняват родителите и децата при избора къде да пътуват, коментира Ирина Христова, управител на най-голямата българска консултантска агенция за образование в чужбина – „Интеграл”. Днес езиковият курс се налага като основно средство за подготовка за тестовете  и кандидатстване в престижен западен университет.

„Това постави семействата в сложна ситуация – от една страна да организират разнообразно лято на децата си, а от друга да търсят пряк ефект от курса”, обяснява Христова. Според нея допълнителните притеснения идват от факта, че детето пътува само зад граница и семействата търсят гаранции, че престоят ще е безпроблемен.

За тези, които имат такива притеснения има решение – група от 15 деца с придружител. Ето едно такова предложение с немски език:

Два са факторите, които гарантират правилния избор, казва Христова. Единият е българският консултант за предварителен подбор на предложенията, а вторият – партниращата организация, която се грижи за престоя на детето на място.

В различните държави, центровете за летни ваканции за чуждестранни ученици подлежат на контрол и трябва да отговарят на конкретни изисквания. Те имат държавна акредитация, която гарантира качеството на продукта.  Факт е, че ваканцията в нелицензираните школи е по-евтина и това ги прави примамливи. Друг е въпросът какъв персонал наемат там и как гарантират качеството на курса и престоя на детето.

За да не оставят избора „на късмет”, добре е семействата да ползват  професионален консултант. „Знаем, че в България думата „посредник”  и „консултант” не се споменават с добро.  Когато става дума за образователен продукт и планирана кариера, обаче това не е така, категорична е Христова.

„Иинтеграл” работи само със сертифицирани езикови центрове от цял свят и осигурява на пътуващите с компанията деца и възрастни, телефон за 24 часова връзка, 7 дни в седмицата. „Важно е за българските семейства да разберат, че това не оскъпява ваканцията.

Консултантската услуга е безплатна.” Христова обясни, че поради 22 годишния опит и големия обем на пътуващи с Интеграл деца, компанията ползва нормалните за световната практика значителни търговски отстъпки в цените на курсовете. „В повечето случаи цените са по-ниски от официално обявените в сайтовете на езиковите центрове, което всеки може да провери”, обяснява Христова.

А зад консултантската услуга се крие опита на компания, която разполага с обучен  персонал да реагира адекватно в различни ситуации – от изпуснат полет или загубен багаж, до заболяване в чужбина или изгубен паспорт и самолетен билет. „Това високо се цени в чужбина и именно правилният подбор на деца за всеки езиков център ни дава възможност да ползваме и предоставяме ценови преференции с добавената стойност под формата на безплатна консултация”, уточнява Христова. 

Интеграл предоставя продукти и за семейства, които искат сами да изберат и да запишат децата си. За тях е най-големият каталог за езикови ваканции, които компанията издава и разпространява безплатно.

Поръчайте своя каталог за повече полезна информация. 

Вашият коментар