Физическият факултет е най-знаещият в ПУ „Паисий Хилендарски“


Студентите от Физическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ са най-умните студенти. Това показа състезанието „Аз знам повече“, което се проведе в Новата сграда на ПУ вчера (30.03) за трета поредна година. Тримата избранници на „физицте“, които се представиха блестящо са Петър Дулов, Ивайло Любенов и Христо Димитров. Втори в класацията от факултетите се нареди Филологически факултет, а ФМИ (Факултета по математика и информатика) зае третото място.  


„Аз знам повече 3“
е междуфакултетното състезание на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, което се проведе вчера в най-голямата аула на университета. Играта организирана от СС на ПУ събра нас 300 човека и бе незабравимо изживяване, както за участниците, така и за публиката. Събитието уважиха зам.-кметът по младежката политика, спорт и обществен ред и сигурност Георги Титюков, ректорът на Пловдивски университет – доц. д-р Запрян Козлуджов и  водещият на телевизионното предаване ‘Минута е много“ – Петър Вучков. Присъстваха и преподаватели от ПУ, представители на всички Студентски съвети на висшите учебни заведения в гр. Пловдив и много студенти.

За тези от вас, които не успяха да присъстват, ще разясним накратко регламента на състезанието. Девет отбора (от всеки факултет на университета ) от 3-ма човека се бореха за титлата „Най-знаещ факултет” . В трите класификационни кръга участниците отговаряха на логически въпроси и въпроси от обща култура, които не бяха от тяхната сфера на обучение. В първи кръг въпросите бяха 9 + 1 въпрос, зададен от Ректора на университета – доц. Д-р З. Козлуджов.


Във втори кръг продължиха отборите на Филологически факултет, Факултетът по математика и информатика, Юридическият факултет, Факултетът по икономически и социални науки, Философско-историческият факултет и Физическият факултет. На този етап от състезанието участниците избират факултета, от който да им бъде зададен въпросът. След като отговориха на 3-те тестови въпроса с нарастваща повишена трудност, с по две грешки в отговорите бяха Юридически факултет, ФИСН и ФИФ. А с по една грешка– Филологически факултет, ФМИ и Физически факултет.

В последния, трети подред кръг отборите отговаряха на логически въпроси, които са еднакви за всички. Най-бързият отговорил и на трите получи приза за най-знаещ факултет на ПУ.

Някои от тях: Каква е продължителността на живот на човешкия косъм? и Как може да се докаже, че в даден продукт има нишесте?


Отзивите от състезанието „Аз знам повече 3“ са само добри, залата беше препълнена и всички се забавляваха много. „Аз знам повече“ е състезание, което е вече традиция в Пловдивския университет. И ако сте пропуснали да присъствате тази година, заповядайте другата, когато ще е още по-интересно и вълнуващо!

mediacafe.bg
– Роси Костадинова