Робокоп 2012 е завършен (снимки)

Инженерната седмица в ТУСФ приключи. Вчера, 29.03 бяха конструирани кинетични системи. За тези които не са запознати, това са системи изградени от прости механизми, чиято главна цел е запазването на енергията от единия до другия и край.

Но да се върнем малко по назад във времето. Студентски съвет и МИКЦ Пловдив, поканиха най-голямата студенстка организация AIESEC за една позитивна лекция на тема „Лидерството“. Иво Дяков направи страхотна презентация пред около 80 студенти, които се забавляваха заедно с Иво. Той им задаваше въпроси обвързани с темата – самоинициатива, търпение, толерантност и дисциплина, това са само част от трудно постижимите качества на лидера.

 

В 4425 зала специален гост на събитието бе Светлозар Петров, директор на JobTiger, който представи Националните дни на кариерата 2012 в Пловдив. Теми като „Как да си оформим автобиографията и как да я подадем“,  бяха обсъдени по време на лецията.
Оказва се, че доста студенти правят налудничевите грешки да изпращат CV-та към сериозни фирми от  тийнеджърския си e-mail като sexy_dama@… gotin_tip@…, tupa_patka@… сподели с нас Светлозар Петров. В презентацията му той включи примери от дългогодишната му кариера и показа някои отрицателни страни свързани с липсата на информация и незаинтересованост на студентите, като цитира наш колега от ВУ, който ще запазим в тайна.

Фирма Nestle България ни запознаха с дейността си, която в България датира от 1994 година. Кариерите и стажовете им са също сладка хапка за всеки студент, така че се възползвайте като проверите за работни места в тейхния сайт. От четвъртия етаж с помощта на Авиационна техника и технологии, прелетяхме отново в АУЛА – та.
Проекти за самолети долетяха от четири отбора, които се сформират в един голям клуб по Авиация. С прототипа, който представиха отбор на име Детелин 1 ,те смятат да участват през октомври месец в село Долна Метрополия, където е ситуиран Военния университет. Наш гост и финансов ангел на клубът бе доц. Димо Зафиров.

„Изключително се гордея с вас, защото в Пловдив бе дадено началото на специалност Авиация и тя премина в София”,
каза доцента пред аудиторията от студенти. И наистина поздрави за силната специалност и инициативността на студентите!
Точно в 13:05 часа, сянката на копието даде начало на конструктивна разруха и идейни проекти в кинетични системи. Младите умове поставиха въздуховоди по стените и колоните във фоайето пред АУЛА – та. П.Е.Ш.О v.2 нашия Робокоп Пазител бе обезглавен за момент, за иновация – нов хранопровод. Масите използвани за основен механизъм, започнаха да стават все по високи и високи, а системите учудваха колегите им, които вече желаеха да се записват. Уви списъците са при организаторите и въпреки напористите възклицания, те не бяха пипнати от химикал.
Отборите се заградиха с паравани и не позволяваха на другите да крадат идеи и технологии.
Компютърът на Медиакафе изпита затруднения с харддисковото пространство и в момента .. саФЛЙЙФАй,  „забива”,опитвайки се да оразмери механизмите на студентите! Но без бой не се предаваме, затова вижте снимки тук.
Специални благодарности за труда си през последния месец получиха Георги Мерджанов, Женя Желева и целия студентиски съвет към ТУСФ.
От мястото на събитието, не е Владо Берянов, а екипа на Mediacafe.bg


mediacafe.bg

За автора