Американският университет посреща първокурсници от 25 страни

Американският университет в България откри новата си академична година в университетския комплекс „Скаптопара“ в Благоевград. Тази година престижното висше училище посрещна 265 студенти от 25 държави. 

Утвърден вече 30 години като един от водещите университети в Югоизточна Европа, които прилагат американската обучителна система liberal arts, АУБ привлича едни от най-добрите студенти в региона и извън него. Най-много тазгодишни първокурсници са от България, както и студенти от САЩ, Албания, Северна Македония, Украйна и др. За първи път тази година прага на университета прекрачиха млади хора от Тунис и Тайланд.

На церемонията бяха връчени награди на благоевградчани, участвали в конкурса „30 години напред и нагоре с Благоевград“. В него те споделиха мисли и емоции, свързани със значимостта на АУБ за живота и развитието на града.

Преди официалния старт на академичната година новите студенти се запознаха с преподавателите в университета и възможностите на модерния му кампус по време на традиционната Седмица на ориентацията, която се откри на 30 август. Обучението започва в хибриден формат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

За автора

Вашият коментар