Форум за неформално образование в Младежки център Пловдив апелира към „Самоинициативност, сътрудничество, споделеност“

„Самоинициативност, сътрудничество, споделеност“ е мотото на есенния Образователен форум “Извън формата” на Младежки център Пловдив, който ще се проведе на 2 октомври. Поредното издание на форума за неформално образование, насочено към педагози и заети в образователната и културната сфера, ще акцентира на теми като стереотипи и предразсъдъци, доброволчество, извънкласни проекти и активности, училищни общност и и други.

По традиция на форумите, организирани от екипа на центъра, освен образователният екип, лекторско участие взимат и утвърдени експерти в сферата на неформалното образование. Този път участниците ще имат възможността да чуят и гласа на младите с включване по темата за ученическото самоуправление от активен член на Младежки съвет Пловдив.

И това събитие е мотивирано от програмата „Младите (въз)действат“, чиито теми провокират работещите в образователната сфера да намерят различен подход и да изградят връзка с реалните потребности на децата и младежите.

Събитието ще се проведе на 2 октомври, на открито в Биоградинката на ОП “Младежки център Пловдив”, от 10:00 до 16:00 часа. Предназначено е за представители на училища и детски градини (директори, преподаватели, педагогически съветници), уредници на читалища и професионалисти, работещи с деца и младежи, в образователната и културната сфера. Участието е безплатно, нужна е само предварителна регистрация ТУК

Образователен форум „Извън формата“ се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“.

За автора

Вашият коментар