10 различни държави представят културата си тази събота в Пловдив

В глобалния свят, в който живеем, често си задаваме въпроси като: "Културата има ли значение?" или "Културният традиционализъм опасен ли е"? 

Културата е това, което различава хората едни от други. Те, хората, обаче се страхуват от различията.  Нека го кажем така, хората се страхуват от това, което не знаят.  Така че единственият начин да  приемем една култура, различна от нашата, е да я опознаем. Тогава ще разберем, че тя не е нещо, което ни прави различни, а точно обратното, тя ни прави уникални.

И тук е мястото на Culture Bites & Vibes. Пловдив се превръща в мултикултурен град, по чиито улици може да срещнете хора от цял ​​свят. За част от тях той е академичен център, за други – добро място за бизнес, а за трети – Пловдив е древен град с впечатляваща история.  

Всяка различна култура е неизползван ресурс и различен начин да видим света. Срещите с хора от различни страни, познаването на тяхната история, запознаването с техните обичаи ни обогатява Културата ни учи колко важна е толерантността и дава стойност на думите: разнообразието ни обединява.

Това е възможността, която предлагат младежите по време на събитието Culture Bites & Vibes.

юФестивалът се организира два пъти в годината от JCI Plovdiv. A следващото издание на 4 ноември от 13:00 часа в Limacon Event Center

Представители на 10 различни държави ще представят своята култура чрез традиционни дрехи, местни храни и напитки или типичен танц и музика. Ще имате възможност да посетите щандовете на всички страни,  където не само ще може да опитате екзотични ястия, но и да разговаряте с хората зад щанда и да научите повече за тяхната страна и обичаи. Страните, които ще присъстват този път са: Австралия, Германия, Мексико, Китай, Ливан, САЩ, Сирия, Индия и България.

Освен 10-те различни щанда, всички посетители могат да участват в специалните творилници, които се провеждат по време на събитието и включват салса, индийски танци и българско хлебопроизводство.

  • ДАТА: 4 ноември 2017 г.
  • МЯСТО: Limacon Event Center 
  • НАЧАЛЕН ЧАС:  13:00

СНИМКИ от изданието през 2016-та година в Капана може да намерите ТУК

За автора

Вашият коментар