365 дни Пловдив или Free Plovdiv tour на 5 години (СНИМКИ)

Има един ден от годината, който е незабравим и трепетно очакван за всеки човек. Ден, след който сме не по-стари, но-по мъдри, не по-изхабени, а преживели повече приключения. Това разбира се е рождения ден.

Такъв отпразнуваха и младежите от “Сдружение 365“ на 13 юли 2017 в Празнична атмосфера, прекрасни млади официални хора, светкавици на апарати, свежа музика и разбира се гвоздеят на вечерта г-ца Тортата. 

Цели 5 години, в които тези невероятни ентусиазирани момчета и момичета не спираха да бъдат успешни и да се развиват. Както би казал някой възпитаник на социализма „Това си е цяла изпълнена петилетка!“

Идеята на техния проект, зародила се в далечната (или не толкова) 2012 година е да накара всеки чужденец да се почувства добре дошъл в България. Членството в сдружението осигурява 365 дни в годината чудесен екип от млади, амбицирани хора, международна среда за усъвършенстване на ораторски и езикови умения, представяне на собствената  гледна точка за любимия роден град, безплатно вътрешно обучение, възможност за писане за онлайн медия, вълнуващи проекти, а и най-вече си е доброволческа дейност, която е в помощ на обществото.

Често може да засечете тези сладури из Капана, който те засилено препоръчват на своите млади гости от 6 континента. Разбира се тур обиколките включват кратка историческа разходка из центъра на град Пловдив. Но как по-подходящо да се обясни фразата „айляк“ , ако не си изпил поне една бира, подпрял крак на паветата в Капана. В този квартал може да вдишаш пловдивската свобода и спокойствие. 

Катерина Николич описва преживяването във Free Plovdiv tour като нещо, което променя живота.

Тя е една от невероятните млади дами, част от Plovdiv Tour, вече втора година. Споделя, че в самата вечер на празника е доста напрегната поради дългата организация, но се радва на подкрепата от множеството партньори, колеги и дори туристи, които присъстват на събитието. Разказа ни за реакциите и настроенията на гостите, които винаги са положителни, дори да е била на лице предубеденост в началото. С някои от туристите все още поддържа връзка, казва тя усмихната. Някои от тях дори са се проявили като нейни гидове, когато е пътувала в техните страни, съответно техния град. Силно препоръчва на хората с интерес към подобни инициативи, да не му мислят много, а да станат част от тяхното „щастливо голямо семейство“. Участието си в сдружението с 3 думи изказва като

„Голяма стъпка напред!“

След толкова позитивни емоции, се разделяме заредени с нови идеи, любов към Пловдив и амбицирани да постигнем още заедно.

Фотограф: Силвия Георгиева /plovdivclubs.com/

  • Виж кой е 20-хилядния посетител на Free Plovdiv Tour ТУК
  • Още за Free Plovdiv Tour или как младите хора рекламират Пловдив пред света ТУК

За автора

Вашият коментар