BG Ключе се представя за първи път в Пловдив (ВИДЕО)

BG КЛЮЧе се представя днес в града под тепетата под мотото „Всеки държи ключа”

След две седмици, на 31 октомври в Пловдив и след още две – на 14 ноември в София (начален час 11.00 ч.) дванадесет свежи и пълни с идеи млади хора ще споделят своите идеи за това в каква България искат да живеят. Заредени с критична мисъл по 6-ма младежи ще излязат пред вас във всеки един от двата града и за максимум 15 минути ще ви представят своето мнение по обществено значими теми.  

„Когато ме попитаха какво искам да променя в България, първата ми идея беше свързана с желанието ми да променя мисленето на хората в нашата страна – споделя Димитър, един от участниците в BG КЛЮЧе, – защото всички се оплакват, но рядко намират сили да потърсят проблема в себе си и да запретнат ръкави, за да го решат. Когато помислих как, кой, по какъв начин мога да променя това, разбрах, че такава промяна може да дойде само от младите хора. Защото имаме ли възможности да живеем добре и да се реализираме ТУК, то няма да отидем да се реализираме ТАМ.”

„Тук съм заради себе си – споделя и Вяра, – и заради хората, които чакат с години за трансплантация.”

„Защо съм тук? Защото имам възможността да говоря за нещо, което правя и ми доставя удоволствие. Всъщност не само на мен, а и на други млади хора. И искам да разпръсна идея. Идеята, че всъщност имаме възможност за по-добро развитие!” – Симеон е уверен в своята кауза неформално образование!

Това са идеите и каузите на част от прекрасните млади хора, участващи в провеждащия се за първи път Форум BG КЛЮЧе в Пловдив. Градът не е избран случайно, предвид огромния потенциал и енергичен младежки дух, който носи като Европейска столица на културата за 2019 

BG КЛЮЧе е нов формат на събития еквиваленти на Форум КЛЮЧ, който дава възможност за изява на идеите и вижданията на 12 млади хора, като носители на социални послания и визия за промяна на страната пред широка аудитория от предимно младежи. Участниците в BG КЛЮЧе ще представят своите виждания по теми като медийна реалност, мултикултурализъм, здравно образование, отношение към храната, справяне с младежката емиграция, възможности за реализация в България, трансплантация и донорство на органи, неформално и формално образование.

Входът е свободен и в Пловдив, и в София, а предварителна регистрация може да се направи от сайта на проекта www.klyuche.info
 
За да се запознаете по-отблизо с идеята отидете на място днес в галерия Plovediv на ул. Куртевич 3, от 18.30 часа. Ключът е във вас!

Вижте видеото:

Още по темата от главния виновник Александър Куманов вижте от следващото видео ТУК.

За автора

Вашият коментар