Свършиха билетите за „Големанов“ в Дома на културата

Всички места за поредния спектакъл „Големанов“ на театрална формация "Мелпомена", който ще се играе в Дома на културата в Пловдив, са разпродадени. Билетите бяха изкупени още миналата седмица похвалиха се за mediacafe.bg oрганизаторите. 

Над 500 пловдивчани ще имат възможност да наблюдават отново на сцената Любо Нейков, Силвия Лулчева, Елена Петрова, Стефан Рядков, Мария Статулова и Мирослав Косев.

В творчеството на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов пиесата "Големанов" заема първо място. По своите художествени качества, тази забележителна творба стои  над всички останали сатирични произведения.

След Бай Ганьо, Големанов е най – популярният български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Tой е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Tой е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.

В какво се превръща един добър човечец, когато разбира, че има вероятност да го изберат за министър? Става хитър и лукав, губи чувството си за мярка и разкрива своята глупост, лицемерие, скъперничество и грандомания.

Големанов е както част от държавната машина, така и неин изобличител. Над всичко разбира се в тази забележителна комедия стои самият Големанов. С него и с цялото си произведение, Ст. Костов осмива така саркастично нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините.

Най-голямата посещаемост на театралното турне на театър Мелпомена тази година бе в Пловдив. Това сподели актьорът и мениджър на най-известната театрална формация у нас "Мелпомена" Светлин Стоилов. Прочетете още ТУК.

Вижте видеото с актрисата Елена Петрова от премиерата на постановката "Когато котката я нама":

За автора

Вашият коментар