Глътка свеж въздух за Дановия хълм (СНИМКИ)

"Скромни младежи" от Пловдив събраха само 40 чувала с боклук в неделната сутрин (18.11) в акция "Да изчистим Дановия хълм" организиран от сайтовете Mediacafe.bg и "За Пловдив" с подкрепата на МИКЦ – Пловдив Област. Възмущението бе огромно, когато установихме, че едно от най-посещаваните хълмове на Пловдив не е виждал екип за почистване поне от април месец (когато бе последното почистване на Зелен Пловдив и МИКЦ – Пловдив Област). Страхотно нали? Това количество боклук не се натрупва нито за ден, нито за седмица, нито за месец!

"Няма оправдание за тези "граждани", които са превърнали Дановия хълм в клоака. Позор сте за Пловдив! Няма оправдание и за общинските структури, чиято работа и задължение е да се грижат за хълмоте на Пловдив", осъди за Не-действията всички, които са оставили положението на хълма да е това, което е, сайта "За Пловдив".

Дановият хълм е в пъти по-малък от Бунарджика и Младежкия хълм! Представяте ли си какво е по другите хълмове тогава? Нищо, ние и там ще отидем! Да свършим тяхното ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!!

В акцията се включиха над 20 младежи от различни формални и неформални структури. Най-дейни бяха момчетата от "Младежки глас – Пловдив".

zaplovdiv_zaedno
Направихме кратка извадка на най-честите битови отпадъци на хълма:

1. На първо място, най-много се консумират и изхвърлят 2-литровки бири "Каменица", като в идеалното сметище на бунището "Данов хълм" се е превърнал басейна пред паметника. Логично всички, които се качават там да наблюдават от високо Пловдиви, да му се радват и после да му "благодарят" със супер замах в образувалата се тиня в малкия басейн, на който пише "Кочина". Велико, нали?

2. На второ място, младежите изчистиха най-много опаковки от дюнери, заради заведението за бързо хранене, които се намират точно в подножието на хълма. Храната на пловдивчани, дюнерът, без който не минава нашето ежедневие прсото е завладял цялото тепе.
 
3. Естествено, не липсваха всякакви цигарени кутии, опаковки от вафли и какви ли още не интеренси предмети по целия хълм. Но най-много бяха бирените бутилки и стъкла разхърляни симетрично по целия хълм. Красота!
 
4. Най-интересното бе, че на една от импровизираните полянки имаше и огнище. И всичко това на центъра на този древен град, през 21 век.
 
ИЗВОДИТЕ: Вместо хълмът да привлича туристи, както е навсякъде по света, ние привличаме боклуци и мизерия!
hulm_plovdiv

Благодарим на всички, които се погрижиха за Дановия хълм!

Пловдив заслужава!

СНИМКИ може да видите ТУК!

За автора

Вашият коментар