Graffiti zone 1 раздаде своите награди в СОУ „Цар Симеон Велики“ (снимки)

Зверски яките улични художници Димитър Механджийски (STERN) и Васко Лалов (DАРК), които не спират да творят из Пловдив, наградиха бъдещите си колеги  от клуба за графити на СОУ  "Цар Симеон Велики" в първия конкурс на Graffiti Zone 1.

Той се проведе от 23 до 31 октомври, като за задача учениците, които са между 5 -ти и 7-ми клас, трябваше да изпишат името на своето училище, както биха го направили на графит.  

Четирима впечатлиха 7-членното жури в състав Stern, Dark, Ozone, Phameux, Freak, Evo и Мerks. Това са Антон Кабаджов, взел първата награда, Георги Узунов бе отличен на второ място, а за трето място бе награден Константин Генчев.  Специална награда имаше и за единствената дама, престрашила се да се състезава в конкурса – Бисера Георгиева. 

Всички те получиха специални книги и енциклопедии предоставени от издателство "Жанет 45" и фирма "Вискомп". Магазин "На тъмно" подари на победителя ваучер за 50 лева, с който може да се направят чудеса, посъветва Димитър Механджийски (Stern) и препоръча да се използва умно от всички тях заедно. 

Най-големият подарък за децата е фактът, че през следващата година Stern и тийнеджърите ще изрисуват заедно лика на цар Симеон Велики на една от стените на школото.

Stern и Dark, заедно с още 5-ма свои колеги оставиха сериозен подарък на училището за Денят на народните будители, като над 200 квадрати метра  илюстрираха дете, което чрез книги и знания, постига успех в своето бъдеще. 

Огромното творение е показателно за това как чрез модерно изкуство може да се дава добър пример  на подрастващото поколение за знание и сила.

Инициативата е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019.

ВИДЕО на големия графит може да видите тук!

СНИМКИ от събитието може да видите тук!

Вашият коментар