Кампания „Спаси живота на детето“ награди ученици от Пловдив (СНИМКИ)

5 загинали деца и 185 ранени в Пловдивска област за 2015-та година след катастрофи по пътищата, това е равносметката за изминалата година, каза комисар Бойко Райновски в края на кампанията “Спаси живота на детето". Статистика бе представена вчера от началниците на пловдивските Районни управления и КАТ във 2-ро РПУ. 

60 детски рисунки на ученици от 1-ви до 7-ми клас се включиха в тазгодишния конкурс “Спаси живота на детето", а 20 от тях, подбрани от жури в състав пловдивските художници Иван Ламбров и Ангел Китипов, бяха представени във фоайето на 2-ро РПУ,които ще останат там един месец.

Виктор Филчев от ОУ "Петър Берон" бе баграден за първо място, а втори се нареди Георги Пенкин от ОУ "Екзарх Антим I". Трети стана Бяна Пенева от ОУ "Тодор Каблешков". Всички деца получиха сертификати и предметни награди от началника на КАТ Николина Джамбова и полицай Стойчо Яковски, както и от фирма Макс Европа.

Организаторите от 2-ро РПУ се похвалиха, че през изминалата година са направени 80 кампании с деца за безопасност по пътищата. През тази година инициативите продължават, като за 3 месеца са направени 25 срещи-обучения с деца от детски градини и училища.

Шефът на пловдивската полиция Христо Разсолков сподели, че целта на една такава кампания е да се запази детския човешкия живот.

"Няма по-голямо удоволствие от това да бъдеш част от подобна положителна кампания с възпитателен характер", сподели маркетинговия директор на MaxEurope Иван Илчев.

Още за поредицата от кампании през изминалата година може да видите ТУК

Вашият коментар