400 абсловенти от ФМИ на ПУ положиха Галилеевата клетва днес (СНИМКИ)

Новите магистри и бакалаври от Факултет „Математика и информатика” в Пловдивския университет „П. Хилендарски” положиха Галилеевата клетва

Над 400 абсолвенти – бакалаври и магистри, от Факултета по математика и информатика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, получиха дипломите си на тържество в Спортната зала на висшето учебно заведение. 

Специалистите в областта на математиката, информатиката и информационните технологии бяха приветствани от вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев,

„Според информация от бранша, поне 20 000 са свободните места за IT специалности и тази тенденция ще се запази десетилетия”, съобщи пред стотиците млади хора заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика. 

"Някои спорят какъв бил моторът на икономиката – дали  бил петролът,  стоманата, цветните метали, полезните изкопаеми или селскостопанската продукция. Аз считам, че моторът на икономиката е знанието”. Той призова младите хора да не престават да се учат, за да бъдат готови за предизвикателствата на времето, да работят с удоволствие и да открият алгоритъма на щастието в работата си.  

„Пожелавам Ви успех, макар че Вие сте обречени на успех”, сподели още вицепремиерът Томислав Дончев.

За автора

Вашият коментар