Капана отново препълнен, този път обединен от различни култури (СНИМКИ)

Различни култури от цял свят се сляха в сърцето на града с местните жители

Творческият квартал – Капана прие студенти и млади хора от 10 различни националности – Армения, Англия, Япония, Китай, Пакистан, Индия, Русия и Ямайка, за да покажат пред пловдивчани своите най-добри страни, своите умения, занаяти, танци и кулинарни вълшебства. Интернационалното събитие, което откри пролетния сезон на събитията под тепетата бе организирано от международната младежка организация и представителството й в Пловдив – JCI

Събитието се казва Culture Bites&Vibes и изпълни успешно мисията си да събере всички, които искат да се докоснат и да опознаят различни култури от цял свят по забавен и интерактивен начин. Стотиците жадни за събития пловдивчани веднага окупираха Капана и повече от 3 часа се наслаждаваха на музиката, както и свободно се включваха в специално подготвени анимации с българска народна музика, салса и регетон. Те масово опитваха вкусни ястия от всяка държава – участничка.

"Няма думи, с които да мога да изразя радостта и гордостта си от факта, че съм част от прекрасната организация JCI Plovdiv. Благодаря на всички млади доброволци, които с огромна любов и желание за позитивна промяна, успяха да създадат атмосферата, от която градът ни има нужда. Докоснахме се до 10 уникални култури, насладихме се на вкусни ясния и забавни музикални изпълнения, но преди всичко, днес ние отправихме важно съобщение към света: "Peace Is Possible"‬, приятели, защото всичко зависи само от нас самите", каза един от главните виновници за това събитие Валентина Куцева.

Хората коментираха, че събитието им се е сторило прекрасно и съветваха организаторите да го направят традиционно, но и малко по-дълго. Младите хора пък от своя страна поканиха всички желаещи да се включат в следващата част, която е традиционното парти, и ще се проведе в клуб Библиотеката тази вечер след 20:00 часа.

Още за младежите от JCI може да научите от ТУК.

За автора

Вашият коментар