Колектив на изкуствата “Klaxon Press” издаде първия си сборник

Клаксон Прес е колектив от млади хора, които се занимават с разпространяването на ново българско литературно, художествено и музикално изкуство чрез културни събития в различни формати както и издания на няколко езика. Чрез проектите си колективът цели да достигне както до родната аудитория, така и до чуждестранната – като представя новите български творци, свързва ги с публиката им и помежду им.

Klaxon Press Journal, издаден на 15ти септември тази година, е първото им книжно издание, съдържащо четиринадесет нови български творци. В него читателите ще намерят нова българска проза, стихотворения, илюстрации и снимки, създадени от Августин Господинов, Биляна Христова, Йордан Радичков, Моника Георгиева, Георги Белоречки, Стефан Икога, Ден Стефанова, Росен Кукушев, Борис Киров, Ghostdog, epitaphvonweird, James Crouchman, Севда Семер, и Александър Балтаджиев. За повечето от авторите, това е първо издаване извън личните им блогове и представяния в града.

Разгръщайки сборника ще откриете доказателствата за вдъхновението и таланта на група автори които, се надяваме, тепърва ще изгряват на творческата сцена у нас и по света. Целта на колектива е да създаде приемственост в издателската си инициатива и да продължава редовно да представя нови материали чрез Klaxon Press Journal.

Сборник “Klaxon Press” е издаден в партньорство с издателството на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Подкрепата на издателството позволява сборника да се разпространява безплатно.

Всяко произведение е публикувано на български и английски език. За да бъде проектът Klaxon Press Journal възможно най-достъпен за публиката си, може да бъде намерен на разнообразни места в града включващи барове, кафенета, галерии, и книжарници.

Към момента, можете да го намерите в Народната библиотека, betahaus Sofia, Soho/Coxo, Skaptobara, книжарницата на Софийския Университет, Апартамента (A:part:mental), Amaro baretto, Bar FlipFlop, Галерия “Абсент” и artnewscafe (в град Пловдив).

Официалното представяне на първото издание на Klaxon Press ще се състои в четвъртък, 2ри октомври от 19:00 в +това  (ул. Марин Дринов 30).

По време на събитието, софийската аудитория ще има възможност да се сдобие с брой от сборника, да чуе селекция от проза и поезия от авторите на Клаксон Прес както и да се запознае с бъдещите начинания на колектива. 

Входът е свободен и ще се раздават сборници на място.

 

 

 

За автора

Вашият коментар