Лили Еленкова е новият председател на НМФ (снимки)

Национален младежки форум (НМФ), или както свикнахме да го наричаме – Най-голямото младежко обединение в България, вече има нов лидер за следващата 2013 година. На мястото на заемащия длъжността председател Веселин Илиев в събота следобед, в Пловдив, бе избран вторият поред младежки водач – Лилия Еленкова. Новият председател на НМФ е от АПАО. Тя ще продължава с усилената работа за признаване на младите като адекватни работници и хора можещи да помагат и реализират младежки политики, към общините и регионите си.
Заместник председатели на Лили Еленкова ще са Теодор Василев от НЧ "Бъдеще сега" и Лора Любонова от ЕЛМА
Форумът ще засили работата си по въпроси касаещи младите хора в страната.  НМФ се стреми да развива дейности в сферите на образованието, гражданската активност, доброволчеството и младежката заетост. В стратегическите приоритети са намирането на място за провеждането и създаването на местни младежки политики.

На Oбщото събрание проведено в Пловдив на 14-ти и 15-ти декември се обсъдиха постигнатите цели до момента, които можем да систематизираме на кратко:

  • участие в публично обсъждане на Закона за Младежта и Закона за предучилищното образование
  • младежка академия 2012
  • младежки доброволчески лагер в село Бисер
  • приемането на НМФ в Европейския младежки форум

nmf_sreshta_plovdiv7

Интересна новина от днес е, че КМС е вече факт в Стара Загора, именно Консултативен младежки съвет към община Стара Загора, вече функционира. Прекрасно е да се чува, че вече младите имат глас в Общините, защото един от основните проблеми в страната са точно това, че общините, не припознават младите хора, като хора които са дейни, мотивирани и ентусиазирани да работят. Точно обратното показват в Стара Загора.
 
Млади хора дерзайте и знайте, че реално може да участвате във взимането на политически решения и да определяте сами вашето бъдеще. Бъдете активни участници в изграждането на вашето бъдеще.
img_0410
Като акценти през новата година бяха зададени т.н. Младежките зони и популяризирането им из страната. Как младежките зони помагат за развитието на младежката работа е въпросът, който беше поставен от участниците?
„Важно е ние като младежки организации да заявим пред институциите, че искаме да развиваме младежки зони и като едно пространство, което представлява здравословна среда за развитието на младите хора в България", каза Веселин Илиев пред всички членове в х-л Санкт Петербург. Като пример бе даден проекта на участника от Младежка Академия 2012  Антон Тодоров (повече за него вижте ТУК),
nmf_sreshta_plovdiv8
Становища за развитието на компетенциите придобити във Висшето образование.
Национален младежки форум участват дейно и във всички въпроси обвързващи младите, като активни хора, трябващи да имат гражданска позиция. Те подготвиха и становище относно тютюнопушенето, което може да видите на този линк в Медиакафе

.Вижте целия годишен отчет на този линк!

СНИМКИ от срещата в Пловдив може да видите тук!

МИКЦ – Пловдив Област

ул. ''Волга'' 24
телефон: 032 62 22 78

 

 

За автора

Вашият коментар