Младежи от Южна Корея изпробваха новите драконови лодки на Гребната (СНИМКИ)

11 младежи от Южна Корея са на тридневно посещение в Пловдив в рамките на двустранен обмен между България и азиатската страна, посрешнати специано в новия младежки център на Гребната база. Там, като част от създадената специално за тях интересна програма, те направиха обиколка на канала с най-новата атракция, която Община Пловдив предлага – драконовите лодки.

В делегацията от Южна Корея е и служител на Министерството за равенство на половете и семейството, която благодари за сърдечното и топло посрещане. Младежите с интерес научиха за дейността и функциите на Младежки център – Пловдив, който беше изграден преди две години.

По своя инициатива Община Пловдив надгради проекта с изграждането на спортния комплекс. Той се простира върху близо 8 декара и включва три футболни и две баскетболни игрища, комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт, 4 тенис-маси, писта за бягане, две фитнес площадки.

Гостите от Южна Корея, които са настанени в центъра и с интерес научиха за функциите на Младежкия център и дейността му. На свой ред те разказаха за младежките центрове в собствената си страна и това, което те предлагат като забавление, обучение, работа в екип, танци, катерене, креативност.

Работата по младежкия обмен продължава, като се очаква наесен ученици от Българи да посетят Южна Корея. 

За автора

Вашият коментар