Младежи от цялата страна се събраха на конференция в Пловдив

Младежка конференция на тема: „Връзката между неформалното обучение и професионалната реализация”, организирана от МИКЦ и Националния алианс за работа с доброволци (НАРД) се състоя днес в Пловдив. На форума присъстваше заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, както и представители на бизнеса, на различни НПО, директори на училища и младежи от цялата страна.

Основната тема, която се обсъждаше беше свързана с практическите стъпки, които правят връзката между неформалното обучение, как то може да бъде инструмент за натрупване на знания и компетенции, които помагат на младите хора да се реализират на трудовия пазар. 

„Надявам се препоръките и изводите, до които стигнем на тази среща да намерят последваща реализация”, обърна се към присъстващите Георги Титюков. 

 По време на конференцията, която се състоя в залата на Общинския съвет, бяха дискутирани темите за това как неформалното обучение може да бъде полезно, какви умения могат да бъдат натрупани, какви са очакванията на младите хора и каква е гледната точка на  училищата. Своите тези защитиха бизнесът в лицето на Георги Стоев от Индъстри Уоч, неправителствените организации, представени от Ренета Венева от фондация НАРД, както и доц. д-р Ваня Божилова от СУ „Климент Охридски” и Илияна Славова, Директор на Природо-математическата гимназия „Иван Вазов” в Димитровград.

Следващата голяма младежка среща е в края на този месец, където над 200 представители се събират във Варна, за да дискутират темата "Младежки работник". Повече информация може намерите ТУК.

Вашият коментар