Над 200 протестираха на Коледа в Пловдив /снимки/

Над 200 пловдивчани и Ранобудни студенти от Пловдив и София протестираха днес срещу правителството на Пламен Орешарски. За разлика от столичните протести, където студентите експериментират с разлчини театрални техники и са доста по-оригинални, в града под тепетата шествията сякаш се сливат едно с друго.

Днес то започна в 14:40 часа от общината, премина през центъра и блокира за известно време движението по булевард "Шести септември". Хората се спряха за малко и пред Областната дирекция на МВР, където също изразиха недоволството си срещу управляващите.

По време на импровизирания поход през централната градска част студентите се разминаха с ректора на Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски" Запрян Козлуджов, а след него се чуха обиди и подвиквания. Козлуджов ги подмина с бърза крачка, като запазвайки самообладание не се обърна на репликите, които ехтяха след него няколко минути.

В самото начало на протеста студентите обявиха, че "и по време на Коледните празници, когато всички трябва да сме сред семействата си, ние сме на улицита, за да покажем, че това, което се случва в страната, не ни е безразлично. Исканията за промяна ще бъдат отстоявани, докато то не станат факт. През следващата година сигурно още много семейства ще излезнат на улицата, след като отново им дойдат сметките за ток". 

За автора

Вашият коментар