Над 2000 лева за Кари от Food Revolution Day (снимки)

Стотици млади хора се включиха в инициативата Food Revolution Day проведена на 1-ви юни /неделя/, а събраните средства са близо 2000, начуи екипът ни. Всички, които минаха през щанда, който бе в началото на "малката главна" сами си правеха здравословни сандвичи, фрешове и смудита по техен избор. Освен вкусна храна, те получаваха и страхотно обслужване от приятелите на Кари. Всички средства ще отидат за лечението на момичето, което бе блъснато от грък на 19.05.

„Усещането да наблюдаваш хората да помагат и да участват заедно с теб в подобна инициатива е неописуемо. Под вихъра на цялата емоция от екипната работа започваш да се носиш в облаци от позитивизъм и щастие. Това за мен беше незабравима емоция“ – сподели за mediacafe.bg Пламен Нанев, един от организаторите на Food Revolution Day след приключването.

Food Revolution Day е инициатива стартирана от световноизвестният готвач Джейми Оливър. Тя насърчава активното участие на младежи в образоването на хората в здравословното хранене. Интересът на младежите е подтикнат от нездравословната храна, която се продава в училищните столове.

„Писна ми хората да дават парите си за вафли и да се тровят, без да влагат особена мисъл в това, което ядат. Време е за сериозна промяна в мисленето. Време е да отпратим някакво послание“ – споделя Борис Бъндев, другият организатор на събитието.

"За мен беше важно освен да хапнат добре, хората да се чувстват добре на нашата инициатива“,  – сподели за mediacafe.bg Катерина Рашева.

Mладежите ще дарят събраните средства, които са над 2000 лева за лечението на Кари. В двата концерта за Кари през уикенда бяха събрани над 8 хиляди лева.

Food Revolution Day се проведе в деня на детето от 12:00 до 17:00 часа

За автора

Вашият коментар