Отбор от Руската гимназия в Пловдив смая преподавателите в Медицинския (СНИМКИ и ВИДЕО)

Отбор от четирима кандидат-студенти от ЕГ "Иван Вазов", съставен Екатерина Бабаджанова, Мариета Христева, Радослав Ташев и Ина Делиева, спечели първия куиз-тест в МУ-Пловдив, който се проведе днес сутринта в Аулата на ВУЗ-а. 

Бъдещите студенти по медицина дръпнаха на финала на викторината с 50 точки и напрактика оставиха много след себе си двата отбора на Езикова гимназия Пловдив (Английската), които заеха съответно 2-ро и 3-то място. 

Преподавателите на заслужилите първо място ученици Христина Костадинова и Валентина Мазълова не скриха радостта си от доброто представяне на своите възпитаници. Те споделиха пред камерата на mediacafe, че ги учат преди всичко да бъдат хора.

В състезанието взеха участие малко над 60 ученици, разпределени в 13 отбора от 11 училища от Пловдив и едно от Асеновград, които отговаряха на доста трудни въпроси по биология и химия. Събитието бе организирано от Ротаракт Пловдив – Пълдин и преподаватели от Медицинския университет. Играта пък бе водена от най-добрия quiz вдещ в Пловдив Стефан Лозанов – Лозето.

„Целта е учениците не само да проверят знанията си по биология и химия в неформален и забавен формат, но и да получат възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в Медицинския университет в Пловдив и за една голяма част от тях това да бъде тяхната Алма матер”, заяви при откриването заместник-ректорът по „Международна дейност и сътрудничество” проф. д-р Мариана Мурджева. 

Тя се надява МУ-Пловдив да привлече бъдещите медици с качеството на обучението, което предлага. „Дойдохме на състезанието, за да проверим знанията си и защото искаме да учим „Медицина” догодина, разказаха 18-годишният Калоян Колев и съученичката му Веника Стефанова, които бяха част от отбора на Английската гимназия. 

„Около два месеца подготвяхме това състезание и мисля, че всички останаха с положителни очаквания. Основната идея беше бъдещите кандидат-студенти да опреснят знанията си преди изпитите и да се запознаят с учебната база на Медицинския университет”, съобщи главният организатор на събитието д-р Любомир Паунов. 

На откриването на викторината присъстваха, заместник-ректорът по НИД проф. д-р Виктория Сарафян, председателят на Ротаракт Пловдив-Пълдин Инна Георгиева и бившият заместник-министър на образованието и науката Кирчо Атанасов. 

Учениците бяха стриктно наблюдавани от своите учители по биология и химия, които също получиха символични подаръци от организаторите в края на събитието и заедно с тях се снимаха на подиума в Аулата. 

Отборите, класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място получиха специални награди от Роаракт, подаръци и сертификат за участие.  Вижте видеото с победителите от ЕГ "Иван Вазов" и Биляна от Трио Сопрано:

Вашият коментар