Плевнелиев откри втората „Младежка визия за развитие на България“ в ПУ

За втора поредна година се организира инициативата на президента на Република България „Младежка визия за развитие на България“. Тя бе официално открита от президента Росен Плевнелиев и ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ – доц. д-р Запрян Козлуджов.

Основната тема е „Моят свят“ – Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието и новия Дневен ред за развитие на света след 2015 г. през погледа на младите хора в България. Национална цел на България“.

Плевнелиев приветства студентите и заяви, че тази инициатива дава възможност на младите хора да представят своята визия за развитие на България. Той подчерта, че миналогодишните предложения от млади хора са били сериозно разгледани от голяма част от институциите и са оказали положително влияние на политиките в съответната сфера.

„България има нужда от активни млади хора и от активни граждани като цяло, хора които имат отношение и хора които им пука. Важните решения за бъдещето на страната трябва да се отзовават на обществен процес и на активен социален и граждански диалог. Ангажирам се да превърна президентската институция в стратегически център за дебат по дългосрочните приоритети и предизвикателства пред развитието на страната.“, заяви пред студентите Росен Плевнелиев.

В консултациите взимат участие студенти, предложени от акредитираните висши учебни заведения в страната, до 35-годишна възраст. Различните панели се ръководят от секретарите и съветниците  на президента, отговарящи за съответната дейност.

 

За автора

Вашият коментар