Подготвят поредица от киновечери в Библиотеката (ВИДЕО)

Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите (МСМРБ) подновиха реализирането на събития за младите хора под тепетата

Първият филм, който ще бъде представен в клуб Библиотеката е "Обществото на мъртвите поети"

МИКЦ – МладежCO, което е и новото име на момчетата и момичетатa от МСМРБ, от тази година могат вече работят в тясно сътрудничество с Национален алианс за работа с доброволци (НАРД) под тепетата. Двете силни сдружения си подадоха ръка, за да направят още по-хубави събитията, с които са се заели. Те ще обединят усилия, за да може да обхванат повече младежи, училища, университети и малки населени места от областта и да постигнат по-високи резултати.

Първото събитие за 2017-та година на МИКЦ – МладежCO е „Кино вечери и лектория”, което ще се проведе в единствената широко отворена сцена за различни събития – клуб Библиотеката. Те планират ежемесечно провеждане на такива вечери, като целят да провокират дискусии и осъзнаване на фундаментални човешки ценности, права, отношения, свободи, представени чрез изкуството на киното.

„Ще съберем само готини хора, да гледаме качествени филми и да водим смислена дискусия, от която всеки да се обогати. Първото издание ще се състои в четвъртък от 19:00 часа в клуб Библиотеката а входа е свободен за всички”, каза Даниел Джинсов пред mediacafe.bg, организатор и водещ на първото издание.

"Не случайно сме избрали и първия филм да е "Обществото на мъртвите поети" (Dead Poets Society), с който искаме да обърнем внимание на промяната, която всеки от нас може да направи. Американският филм от 1989, режисиран от Питър Уиър е награден с Оскар за най-добър оригинален сценарий. В него участват известните актьори Робин Уилямс, Робърт Шон Ленард и Итън Хоук. Със сигурност ще бъде интересен на всички и ще има за какво да си говорим", допълни Дани пред нашата камера.

Ето какво каза още той за предстоящото събитие „Кино вечери и лектория”:

  • Дата: 26 януари
  • Начало: 19:00 часа
  • Място: Клуб Библиотекатa (ул. "Лейди Странгфорд" 5)
  • Вход свободен!

Повече информация може да откриете в събитието ТУК

Повече за двата пловдивски МИКЦ-а може да видите ТУК

Вашият коментар