Празник-игра на науката събра малки и големи в клуб Квант – ТУ (СНИМКИ)

Празник, игра и наука в едно? Това се случва само в клуб "Квант"

Петък,  19.04, аулата на Технически университет, филиал Пловдив приюти 48-то състезание на клуба по физика и технологии. 

С променения регламент в петъчната сутрин една дузина отбори се явиха на поредното състезание на клуб Quant в теоретичен кръг, който определи участниците във финала. Малки и големи решаваха задачите рамо до рамо, а резултатите бяха разсекретени минути преди началото на финала. 

Началото бе дадено от бандата Керана и Космонавтите със специалното участие на Юлия Йорданова от първата генерация членове на клуб "Квант" – квантовците ветерани. Финалът протече на три етапа – малък, голям и абсолютен. 

Първи на финала се състезаваха отборите на "малките" членове на клуба с големите знания – от четвърти до седми клас с участието на един симпатичен второкласник. Победител при тях е отбор "Нютон" от СУ "Никола Вапцаров". 

Премериха сили и гимназистите от отборите на МГ "Академик Кирил Попов", СУ "Патриарх Евтимий" и ЕГ Пловдив. След оспорвана експериментална и теоретична битка надделя отбор "Кулон" от ЕГ Пловдив. 

Спечелилите отбори от двете възрастови групи  отиват на абсолютния финал, в който се състезават рамо до рамо малки, големи и квантовците ветерани. Задачите бяха специално подбрани така че да затруднят всеки умник, независимо от възрастта му. Комичните моменти не бяха малко, залата се радваше, смееше и възмущаваше заедно с участниците. В крайна сметка по стара квантовска традиция спечелиха малките, а отборът на квантовците ветерани – "Динозаври" спечели сърцата на публиката. 

Това състезание обедини малки и големи, нови членове и ветерани и създаде нови приятелства. Изминат бе пътя от малката игра към голямата наука.

За автора

Вашият коментар