Приятелите на Кари: Заедно, учениците можем да направим нещо голямо!

Безумията по пътищата трябва да спрат и тази война не бива да взема повече жертви. Около това мнение се обединяват учениците, които само за няколко седмици организираха три концерта, благотворителен ден на здравословното хранене и много акции по центъра за лечението на Кари, която пострада от катастрофа, докато чакаше на автобусна спирка в Пловдив.

Част от младите хора, които участваха в събитията, се събраха пред камерата на Медиакафе, за да разкажат как са се решили да отделят от времето си за една такава кауза, какви трудности са срещнали и на какво са се научили.

„Разбрахме, че не бива да чакаме никого – държавни или общински институции, организации и т.н. Нещата се случват само, ако вземеш нещата в свои ръце и действаш. Имахме трудности, преодолявахме ги, после имахме други спънки, преодолявахме и тях и така стигнахме до крайния резултат“, разказа Борис Бъндев.

Доста частни лица и много фирми са помогнали с пари за лечението. В различните концерти артистите са участвали благотворително. Младежите получиха основно морална подрепа от учители, защото са искали да се справят изцяло сами, като освен морално, помогнаха и с даряване на много средства за лечението на Катерина.

„Трябва всички да се обединим. Вярваме и можем да променим България и всичко започва от Пловдив“, добавя Пламен.

Вижте видеото с приятелите на Кари:

Подробности и снимки от Food Revolution Day.

Подробности за концерта в Лятно Кино Орфей.

Още снимки от останалите събития, свързани с благотворителните акции в помощ на Кари може да намерите в PlovdivClubs.

Вашият коментар