Шведи лапват българския боклук

Шведите, освен че са далеко от Балканите, освен че са почти прозрачни, освен, че жените  им са от малкото, които могат да се мерят по хубост с българките, освен, че 3 е любимото им число, имат и болезнено желание да приемат боклук от нашата страна, че и от Румъния и Италия.  Шведите си имат програма за производство на електроенергия от боклук, която е смайващо успешна, но северната страна се сблъсква с недостиг на отпадъци! Това е и причината шведите да насочат вниманиетро си към Балканите.

Според шведската агенция за управление на боклука (забелязвате ли какви агенции си имат хората?!) едва четири процента от шведския боклук се складира на сметища. Заради голямата ефективност на страната при превръщането на отпадъците в енергия Швеция започна да внася около 800 000 тона боклук годишно от други страни!

Както вече споменахме, плановете на Швеция са насочени към България, Румъния и Италия като бъдещи износители на боклук, тъй като в тези страни боклукът се изхвърля  предимно на сметищата, а според шведите, това е система, която е изключително неефективна и нещадяща околната среда!

По данни на шведската агенция за управление на боклука Швеция произвежда електроенергия за около 250 000 домакинства и захранва една пета от системата за централно отопление от боклуци.

 

 

За автора

Вашият коментар