Сопот стартира проекта „Вазов“ с уникален графити-портрет (ВИДЕО и СНИМКИ)

7 жилищни блока очакват да бъдат изцяло променени от ръцете на две пловдивски момчета 

За тях няма сезони, няма жега, ни студ. Те не познават думата – невъзможно, нито се спират пред нещо, за да довършат онова, с което са се захванали. Те са съвременните "магьосници", които преобразяват скучните фасади в сгради, които разказват истории. 

След Смядово, новата мисия на момчетата от PyrotechnixCrew се казва Сопот. Stern и Dark ще увековечат големия ни писател Вазов и семейството му върху част от санираните сгради в подбалканското градче. Това трябва да се случи до пролетта, а инициативата е по покана на кмета на Община Сопот Деян Дойнов и подкрепена от кмета на село Анево Николай Николов, реализирано от софийската строителна фирма "Градив" ООД и "Баумит България".

От вчера на един от блоковете, намиращ се в село Анево (на 1 км от Сопот) вече гордо се извисява авторът на първия български роман "Под игото". Вазов е изобразен в цял ръст, съвсем реалистично с бастуна си и тефтера, както го познаваме. Стъпил е здраво на земята, гледайки към "Тракия", а зад него се вижда крепостната стена на "Калето" и Стара планина. Над произведението пък е изписан един от най-известните цитати на Иван Вазов от "Епопея на забравените" – "И днес йощ балканът, щом буря зафаща…". 

Произведението бе изрисувано от двамата талантливи художници с боя и спрейове само за 2 дни, въпреки ветровете и студените ноемврийски дни. 

Вижте краткото видео  на mediacafe.bg:

  • СНИМКИ и ВИДЕО на огромното произведение в Смядово на българска жена за 6-ти септември може да видите ТУК
  • Видео и снимки от графита на училището в Смядово изрисуван за 1-ви юни може да видите ТУК.
  • Още снимки и други произведения на PyroTechix Crew може да видите в сайта за графити – graffiti.bg

Вашият коментар