Стани част от младежки екип Европа

Европейската комисия чрез Представителството си в България организира конкурс за участие в Младежки Екип Европа (Team Europe Junior), част от мрежата Европа директно в България.

Европейската комисия в България си поставя за цел чрез този конкурс да успее да събуди интереса и да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно ЕС, политиките на ЕС, гражданството на ЕС и значението на европейсакта интеграция.  Като част от Млажки Екип Европа младежите ще допринесат за постигнаето на каузата чрез личния си пример .
За целите на конкурса се търсят студенти, които да участват като доброволци в кампанията ‘’Отново на училище’’ през 2012 година – да се срещнат с учениците и учителите в училището, което са завършили, в града, където са израснали.
Младежите от Екипа ще говорят пред и с най-различни хора в България за Европейския съюз, за европейските политики, за гражданството в ЕС и за европейските теми, които вълнуват всички.
Участниците в този конкурс ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Европейската комисия в България, на Екип Европа в България (Team Europe Bulgaria) и на информационната мрежа Европа Директно в България. Представилите се най-добре в конкурса ще получат следните награди:
  • посещениена европейските институции в Брюксел и презентации по европейски теми от служители на европейските институции;
  • специално обучение по умения и презентации по европейски теми – в България;
  • сертификати от Европейската комисия в България за участие в инициативата "Отново на училище" и в младежкия Екип Европа през 2012 година, описващи дейностите по участието в този екип.
Повече информация, интересуващите се могат да открият тук 

За автора

Вашият коментар