Студенти обсъждат безопасността на пътя

За първи път у нас студенти се събират, за да дискутират проблемите на безопасността по пътищата. Висши училища ще представят своя опит в организирането на акции за намаляване на произшествията, които вече имат размера на бедствие, по време на форума „Животът е с предимство! Рестартирай правилата!“

Инициативата е на студентите от специалност „Бизнес мениджмънт“ в  Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ). Тя се реализира с подкрепата на Пътна полиция и Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

В програмата са включени презентации за опасностите, които застрашават не само шофьорите на леки коли, а и велосипедистите, мотористите, незрящите и други участници в движението. Ще има лекции от психолог и лекар за травмите при катастрофи, както и филм, заснет от Асоциацията.

„Идеята е да направим движението по пътищата на България по-спокойно, с по-малко жертви и ранени, да се спрат масовите нарушения, които имат ужасяващи последици“, обясниха студенти от ЕВУИМ. Специално е избрана и датата на форума – 27 април, в навечерието на голямото пътуване в почивните дни около Великден и Гергьовден, когато животът и здравето  на стотици хиляди  българи ще зависят от спазването на правилата за движение.

Срещата ще се проведе от 9.30 ч. в зала №1 на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, Пловдив, ул. „Задруга“ №18. На участниците ще бъдат издадени сертификати.

Вашият коментар