Студенти от Пловдив помагат на хората от село Бисер

На 11 септември стартира доброволческият лагер в село Бисер след големите наводнения през пролетта. Млади момчета и момичета от пловдивските университети ентусиазирани започнаха дейностите да дадат малко живот на селото и да помагат на местните хора. Психолозите дадоха старт на проекта си шърво от училището в село Бисер, където заедно с персонала работиха за привеждането му в приветлив вид за предстоящия първи учебен ден. Освен това, чистейки и прекопавайки наоколо, младежите откриха, че близо до училището има и парк.
Екипът за психологична подкрепа започна работата из селото, представяйки себе си и опознавайки местното население. Те започнаха да отчитат нуждите от подкрепа на жителите. Дори студеният сутрешен дъжд не попречи на младежите да започнат своите дейности.
Задружната работа беше факт и се забеляза от всички, видя екип на mediacafe.bg Доброволците буквално „заразиха“ местните с младежкия си дух и хъс за работа и забавление. Помощта им, разбира се, беше добре дошла. Доброволците чакат с интерес и нескрито любопитство предстоящите дейности!
СНИМКИ може да видите ТУК!
 

За автора

Вашият коментар