Студентите в Пловдив излизат на протест

Ранобудните студенти от Пловдив организират протестно шествие по повод Деня на Народните Будителите. Те призовават гражданите на Пловдив и студентите да се присъединят към тях от 17:00 пред Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“, където ще бъде прочетена декларация на Ранобудните студенти по случай празника.

Вчера протестиращите от 5-а аудитория на ПУ организираха разяснителна кампания пред Ректората на университета и много студенти откликнаха на призивите и заявиха участие в днешния протест.

Пловдивчани масово заявяват подкрепата си и планират да участват в протестното шествие.

Бунтарите заявяват, че ще продължат с окупацията на аудитория 5 в Пловдивския университет до оставка на правителството и разпускане на Народното Събрание. Те обясняват, че това е първа стъпка към изчистване на българското общество от неморалността на политиката, задкулисието, корупцията и разграждането на правовата държава.

Ранобудните студенти заклеймяват целия настоящ политически елит и са твърдо решени да дадат отпор на всяка следваща власт, която не извърши нужната за България промяна.

Шествието ще премине по Главната, ще се блокира кръстовището на бул. "6-ти Септември" и "Цар Борис III Обединител", и символично ще завърши на площад "Съединение", откъдето студентите ще се върнат обратно в окупираната аудитория 5 на ПУ „Паисий Хилендарски“.

За автора

Вашият коментар