Студентка от ПУ – част от италианската столица на културата Матера 2019

Доброволката към фондация „Пловдив 2019“ Яна Марекова ще се включи в екипа на международния младежки филмов фестивал за късометражно кино Cinemadamare, който стартира утре 12-ти юли в Матера – Европейска столица на културата 2019.

В рамките на два месеца Яна ще участва в посрещането на гости и организирането на събития, част от програмата на фестивала. Обменът на доброволци между Пловдив и Матера се осъществява по програма Еразъм+ и е част от договорката за активно взаимодействие между двете Европейски столици на културата. 

Яна Марекова бе избрана след покана за кандидатстване към доброволческия екип на фондация „Пловдив 2019“, в която се включиха повече от 20 кандидати. Българският доброволец на фестивала ще работи заедно с още четирима свои колеги от Испания, Кипър и Латвия.

Яна е завършила миналата година Приложна лингвистика с английски и италиански език в ПУ „Паисий Хилендарски“. Била е част от студентски организации като AIESEC и ESN. В свободното си време дава уроци по български на чужденци, занимава се с превод.

CinemadaMare е най-голямото събитие в Италия за млади кино производители, което се организира ежегодно от 15 години насам. Тазгодишното му издание се реализира от края на юни до септември. Във фестивала участват над 300 филма от над 65 страни по света. Доброволците ще следват пътуващия филмов фестивал тази година в градовете Маратеа, Нова Сири и Гуардия Пертикара.

Повече за Матера ВИЖТЕ ТУК

Вашият коментар