Студентската революция се разраства светкавично

Софийския университет "Св. Климент Охридски" е перманентно окупиран до оставката на правителството. Това мнение изразиха стотиците студенти в и пред университета тази сутрин в декларация, разпространена до всички свои колеги.

Хиляди ще излязат на улиците и през деня и на вечерните протести, в подкрепа на исканията на студентите. Хората носят храна и провизии на окупиралите студенти, разбра екип на mediacafe.bg Журналистът и издател Калин Манолов е дарил тази сутрин 40 книги на младите хора в СУ в знак на подкрепа. 

С началото на новата седмица вълната на студентската революция става все по-мощна и набира огромна скорост. Това се случва в Медицинският университет и НАТФИЗ в София, Великотърновския университет, като се очаква и пловдивския "Паисий Хилендарски" да направи същото днес следобед.

Сформирани са граждански патрули, които пазят студентите от провокатори и „контрапротестиращи“ на стероиди. Подкрепящите са обикаляли около СУ с личните си автомобили, като заявили – “Ако трябва цяла нощ ще останем, но ще ви пазим”.

Стотици преподаватели вече подкрепиха окупацията с подписите си. Студентски съвети излизат с декларации, изразяващи подкрепа към бунтовете.

Българи от Торонто се отчетоха с първата акция от чужбина в подкрепа на студентската революция.

Вълната на студентската революция повлече и театрите, които се заканват да спрат представления в подкрепа на бунтовете.

СНИМКИ и информация може да намерите в официалнта страница във ФБ на протестиращите студенти.

Очаквайте подробности…

За автора

Вашият коментар