The Best ли си? Инженерна седмица 2014

За четвъртта поредна година се организира Инженерната седмица BEW 2014, в която имате възможност да се състезавате при едни от най-големите компании в България.

За първи път събитието BEST Engineering Week се провежда в края на месец Февруари 2011 година. В събитието взимат участие 18 от водещите компании в различни сфери – от IT до производство на цветни метали. Над 120 студенти участват в състезанията, където показват своите практически умения и теоретически знания, а на над 20 от тях са предложени стажове.

През следващите години събитието пробужда все по-голям интерес както от бизнеса, така и от студентите. И ето, че за четвърта година от 10 до 14 март, ще се проведе Инженерната седмица. Тази година във всяко от състезанията могат да се включат 12 участници, разпределени в различни отбори. Всеки отбор ще се състезава само в един от работните дни. Състезанията ще се провеждат в две категории:

Team Design: Категорията “Team Design” представлява решаването на технически проблем, задача, по отбори в рамките на няколко часа. Крайният резултат от състезанието е устройство, което трябва да изпълни зададените действия нужни за решението на проблема (иначе казано, да се построи машина за пренасяне на обекти; да се построи кораб; самолет; кран; нещо, което има възможността да изпълни зададената задача). Победителите се определят спрямо определени критерии, в зависимост от поставената задача. На края на работния ден действието на устройството се демонстрира. Материалите, инструментите и нужните пояснения са предоставени на участниците от организаторите, които са отговорни за това.

Case Study: Категорията “Case Study” (още позната като CS) представлява анализирането и решаването на реални казуси, което не включва построяването или сглобяването на дадени материали, но използването на дадената информация за развитието на хипотетични решения. Отборите ще трябва да намерят решение на казуса в рамките на няколко часа. Всеки отбор прави презентация на решението, до което е достигнал. Участниците могат да кандидатстват и за двете категории състезания.

Времето за записване за участие изтича. Побързайте и се регистрирайте тук.

Програмата за откриването на седмицата можете да видите тук.

Вашият коментар