Цар Симеоновата градина отново изпълнена със смях и игри (СНИМКИ)

Премина поредната събота, през която не можеше да се скучае

Обичайните заподозрени, които се погрижиха за празника на младите под тепетата бяха НАРД, МИКЦ Пловдив и МИКЦ Младеж&КО, които организираха събитие по повод Международния ден на младежта. За терен на евента послужи Цар Симеоновата градина в град Пловдив. Там в късния следобед стартираха множество забавни игри и щафети.

Младите ентусиасти можеха да разкършат както ума, така и тялото си в редица физически и логически изпитания. Отборите от по няколко души на възраст между 15 и 29 години се състезаваха за съответните награди. В споменатата надпревара се тестваха способности за отборна игра, ловкост, наблюдателност, предвидливост, бързина, съобразителност и много други. На базата на тези и времеви критерии се получаваха съответен брой точки. С много смях и забава младите участници играха с хъс и наслада. Много позитивни емоции изпълниха площта на Градската градина до самия финиш.

Случилото се на 12-ти август бе поредната част от десетгодишната традиция на организациите да честват Международния ден на младежта. С отборни игри те приканиха всички младежи да участват в кампанията под надслов „Разчупи се“ и да изявят своя талант или да открият нов такъв у себе си.

Разговаряхме с един от доброволците и един от участниците. Мненията по отношение на оценката на деня се припокриваха.

Невероятно, въпреки жегата, въпреки напрегнатостта, беше чудесно. Такъв заряд, толкова много млади и усмихнати хора. Чудесен повод да прекараш ползотворно време с приятели или да си създадеш нови“. За това, което им е харесало най-много отново постигнаха единодушие.

Идеята да видим толкова млади хора, които имат желание да правят нещо различно от стоенето по кафенета, нещо с полза за самите тях, за тяхното тяло и умения“ 

Във Виенския павилион феновете на ролевите и ситуационните игри също останаха очаровани. За тях бе приготвена отделна програма. При посещението си при тях, те също изразиха благоразположението към организацията и събитието като цяло. Всичко приключи със залеза и под съпровода на музикални изпълнения, част от програмата.

Снимки: Мартина Петрова и НАРД

Вашият коментар