Зелен Пловдив: Един град, който иска да бъде чист! Не само вечен!

Във връзка със Световния ден на околната среда 5 юни, Община Пловдив, съвместно с РИОСВ, организират кампания сред пловдивските ученици и по кварталите на града в подкрепа на Националната информационна кампания „Обичам природата – и аз участвам”. Тази година Световният ден на околната среда се чества под мотото „Една планета, едно бъдеще – да съхраним биоразнообразието”.

Организаторите на кампанията в Пловдив разпространиха по училищата и кварталите хиляди листовки на Министерството на околната среда и водите с призив гражданите да се присъединят към кампанията по начин, по който сами преценят: засаждане на дръвчета, почистване на квартала или училището, разделно събиране на отпадъците, да не се изхвърлят боклуци сред природата и всякакви други инициативи, каквито самите те преценят.

Младежите от "Зелен Пловдив" също се включват в Световния ден на околнта среда и организират акция за събиране на отпадъци на Сахат тепе. Очакват се над 80 зелени пловдивчани да реагират на призива и да се съберат в 10:00. Потърсихме за коментар и Ани Иванова – председателка и организаторка на идейния проект "За зелен Пловдив":

"Срещата утре, събота от 10:00 часа, на площадката с чешмата ! За тези, които не са се качвали до горе, там се намира телевизионата кула на върха на Сахат тепе. Там ще е пункта с консумативите!

Искам да изразя радостта си, че от среща на среща ставаме все повече и повече и хората вече ни знаят. Това означава, че сме полезни. Спират ме на улицата и ме питат, кога пак ще се събираме. Освен, че сме полезни на града, на себе си, отделяме време да бъдем заедно, да се забавляваме, да бъдем сред природата и кроим планове за по-големи проекти, които в скоро време ще реализираме.

Радвам се, че Пловдив се развива, ентусиасти има много"

 

 

За автора

Вашият коментар